Oto Periyodik Bakım

Oto Periyodik Bakım

Oto periyodik bakım, araç sahiplerinin pek çoğu tarafından önemsenen bir konudur. Aracı olmayan ya da henüz yeni araç satın almış kimseler için bu kavram anlaşılmayabilir.

Tam da bu noktada sizler için hazırlanan bu rehber periyodik araç bakımının ne olduğunu açıklar. Bu sayede araç sahipleri hangi sıklıkta araçlarının bakımlarını yapmak zorunda olduklarını anlarlar. Şimdi hazırsanız araç bakımı ve diğer bütün detaylara daha yakından bir göz atalım!

Periyodik araç bakımı, motorlu taşıtların belirli aralıklarla bakımdan geçirilmesi ve kontrollerinin yapılması anlamına gelir. Araçların mekanik sistemler olması ve zamanla sorunlarla karşı karşıya kalmaları araç sahiplerinin önlem almasını gerekli kılar. Tam da bu noktada devreye giren periyodik araç bakımları sayesinde aracın performansını etkileyecek sorunların önüne geçilmektedir. Adana Oto Periyodik Bakım, Çukurova Araç Periyodik Bakım işlemleriniz için araçlarınıza profesyonel servis hizmeti sunmaktayız.

Oto Periyodik Bakım Hangi Araçlar için Yapılmalı?

Araç bakımında sınıf ya da tür kısıtlamasının bulunmadığından söz etmek gerekmektedir. Bu nedenle de bir motorlu taşıtın bakım zamanı gelmişse zaman kaybetmeden bakımlar yapılmalı ve aracın sorunsuz bir şekilde çalışması desteklenmelidir. Motorlu araç bir tır olabileceği gibi bir otomobil de olabilir. Bu noktada kısıtlamalar koymadan aracınızın bakımlarını zamanında yapmalısınız.

Oto Periyodik Bakım Ne Zaman Yapılmalıdır?

Motorlu taşıtlarda oto periyodik bakım kavramı çok önemli olsa da her araç için bakımların farklı dönemlerde gerçekleştirilmesi söz konusu olabilmektedir. Bu nedenle de periyodik araç bakımlarında araca özel dönemlerden söz etmek mümkündür.

Otomobiller üzerinden değerlendirme yapılacak olursa bazı modellerin 10 bin km dolduğunda bazılarınınsa 15 bin km dolduğunda bakıma girmesi şarttır. Ancak burada önemli bir detay var ki bu km değerlerinin 1 yıl dolmadan tamamlanmış olması gerekir. Eğer 10 bin km barajı aşılmamışsa ve son bakımdan 365 gün geçmişse bu durumda tekrar bakım yaptırmak gerekir. Daha açık bir ifade ile hangi seçenek önce gerçekleşirse o esas alınmaktadır.

Periyodik Araç Bakımı Esnasında Hangi İşlemler Gerçekleştirilmektedir?

Araç bakımı esnasında pek çok araç sahibinin kafasında hangi işlemlerin gerçekleştirileceği sorusu vardır. Çünkü aracın teknik boyutundan anlamayan sürücüler için araçtan bir parça çıkarılması ya da orijinalliğin kaybolması ciddi riskler teşkil eder. Ancak periyodik araç bakımlarını güvenilir bir merkeze yaptırdığınızda bu tür problemlerle karşı karşıya kalmanız pek de söz konusu olmaz. Aşağıda periyodik araç bakımlarında sıklıkla gerçekleşen işlemlere göz atabilirsiniz.
  • motor yağı değişimi
  • Yağ filtresi değişimi
  • Hava filtresi değişimi
  • Polen filtresi değişimi
  • Yakıt filtresi değişimi
  • Lastik bakımı
  • Akü bakımı
  • Ateşleme bujisi kontrolü
  • Fren sistemi kontrolü
  • Far ve aydınlatma kontrolleri
  • Egzoz sistemi kontrolü
  • Süspansiyon sistemi kontrolü

İlgili Konular

Baskı Balata Arızası Belirtileri

Baskı Balata Arızası Belirtileri

Rehbere git

Kızdırma Bujisi Arızası

Kızdırma bujisi, özellikle dizel motorlu araçlarda, motorun soğuk hava koşullarında bile verimli bir şekilde çalışmasını sağlayan kritik bir bileşendir. Bu bileşenin doğru çalışmaması, aracın performansını ve güvenilirliğini önemli ölçüde etkileyebilir. Kızdırma bujisi arızalarının belirtilerini, nedenlerini ve bu arızaların aracınıza verebileceği zararları ayrıntılı bir şekilde ele alacağız. Ayrıca, bazı markalarda daha sık rastlanan buji problemlerine özel olarak da değineceğiz. Kızdırma bujisi arızalarını erken teşhis etmek, aracınızın daha uzun ömürlü olmasını ve yolda ...

Rehbere git
Kızdırma Bujisi Arızası
Lastiğin ısınmasının en büyük nedeni nedir?

Lastiğin ısınmasının en büyük nedeni nedir?

Lastik neden ısınır sorusunu müşterilerimizden oldukça fazla duyuyoruz. Özellikle de yaz aylarında lastik ısınmasından dolayı servisimize gelen sürücülerimizin sayısı artıyor. Aracınızın lastikleri mevsimlerin değişmesine karşı çok hassastır. Kışın soğuk havanın lastik basıncını düşürmesi gibi, sıcak yaz aylarında da lastik basıncınız artar. Lastik basıncındaki artış iki faktöre bağlıdır. Birincisi, yaz aylarında havada çok daha fazla nem ve sıcaklık olmasıdır. Nem çoğu zaman lastiklerinizi kötü etkiler. Çok nemli olmayan günlerde bile, yüksek sıcaklıklar sebebiyle lastik ...

Rehbere git

Motor Neden Yağ Yakar?

Motor neden yağ yakar sorusunun tüm araç sahiplerini yakından ilgilendirdiğini söylememiz gerekir.

Rehbere git
Motor Neden Yağ Yakar?